Proč si přečíst Nevěstu na útěku

Přemýšlel jsem, komu by se vlastně Nevěsta na útěku mohla líbit. A napadlo mě také, komu by se líbit nemusela. :-)
 
1) Nevěsta na útěku je moderněji pojatá romance v současném stylu tohoto žánru. Pokud se vám ode mě líbila Falešná společnice s klidnějším příběhem, slovními přestřelkami mezi hlavními hrdiny, lehkým humorem a menším tajemstvím, nejspíš nebudete zklamaní.
2) Pokud však čekáte román podobný Zimnímu zámku a Něžné náruči větru, kde jsem kladl větší důraz na dramatické napětí a skoro až thrillerové části, zřejmě nedostane to, co byste čekali.
 
Nevěsta na útěku se samozřejmě bez tajemství neobejde, ale myslím, že je to nejromantičtější knížka, jakou jsem kdy napsal. Na můj vkus je trochu delší, ale v první knize série vás chci alespoň okrajově seznámit s hlavními postavami dalších dílů, aby se zkrátka a dobře neobjevily zčistajasna. A doufám, že i tak si s nimi užijete spoustu zábavy.
 
Příběh Olivera a Clary je uzavřený, ale v epilogu zůstává nevyjasněná záležitost důležité vedlejší postavy - a ta bude zároveň součástí Pasti na ženicha -, abyste se mohli těšit na další příběh.
 
Upřímně doufám, že si u Nevěsty na útěku odpočinete a Olivera si zamilujete - sám jsem si psaní užíval. A v dnešní době, kdy se na nás valí jedna hrůza za druhou, může být taková romantika s dobrým koncem pohlazením po duši.